Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 01 jul 2019 door Technisch Vakmanschap

Zomer-update Technisch Vakmanschap door Frans Blom

Herbezinning aanpak Technisch Vakmanschap
“Binnen de stuurgroep Technisch Vakmanschap vindt momenteel een herbezinning plaats op de aanpak van het programma Technisch Vakmanschap. De omstandigheden van nu verschillen veel van die bij de start van het programma in 2014. Zaken als PGO-contractering, discontinuïteit in het werk en capaciteitstekort spelen inmiddels een belangrijkere rol.”

Inleen / ZZP
“Met vertegenwoordigers van de Inleenbedrijven/ZZP’ers zijn we in overleg over de aanpak van de entree- en basisopleidingen Baan en de wijze waarop we naar de monteurs gaan communiceren.”

Treinbeveiliging: basisopleiding in de maak
“De kenniskring Treinbeveiliging werkt aan de opzet van een basisopleiding, de uitwerking van de Taak Technisch Leider Treinbeveiliging en de overlap tussen de kopopleidingen Onderhoud en Projecten.”

Treinbeveiliging: bijeenkomst Inleen / ZZP op 12 september
“Op 12 september organiseren we ’s avonds voor de ZZP’ers Treinbeveiliging een bijeenkomst waarin we het programma Technisch Vakmanschap voor het eerst gaan toelichten. Er gaat namelijk het een en ander veranderen op het gebied van certificeringen. Iedereen zie geïnteresseerd is, kan zich HIER aanmelden.

Baan: Intake in de maak
“Binnen het vakgebied Baan zijn we gestart met ontwikkeling van richtlijnen voor de intake van de bestaande medewerkers. De entree opleiding wordt binnenkort afgerond en de ontwikkeling van de eerste vakdag Technisch Leider Baan wordt opgepakt.”

Kunstwerken: inschrijving module 1 bijna geopend
“Bij Kunstwerken zijn momenteel 15 medewerkers geslaagd voor module 0. Vanaf september kan worden ingeschreven voor de pilot module 1. De ontwikkeling van het certificeringsexamen Technisch Leider Kunstwerken start in 2020.”

Administratie en borging in de DVP-app?
“De werkgroep administratie/borging werkt de wijze van registreren in de DVP-database nader uit. Ook wordt nagedacht over het opnemen van Technisch Vakmanschap in de DVP-app voor het inlezen van de bewijzen van vakbekwaamheid, het vastleggen van de praktijkbeoordeling en het registreren van het bijwonen van een vakdag.”

Doe mee!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Vul hieronder je e-mailadres in.

Contactformulier

De informatie die je zocht niet gevonden op de website?
Stel dan hier je vraag en we reageren zo snel mogelijk.

Technisch Vakmanschap

In het programma Technisch Vakmanschap wordt nauw samengewerkt met aannemers in de spoorsector. Vertegenwoordigers van de grote vier – Dura Vermeer/Asset Rail, VolkerRail, Bam Infra Rail en Strukton Rail – hebben zitting in de stuurgroep. Technisch Vakmanschap is een initiatief van ProRail, Stichting railAlert en Railcenter.

 

Contactgegevens

Railcenter
Soesterweg 244
3812 BH Amersfoort

033 - 467 47 27
info@railcenter.nl