Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 28 jun 2019 door Technisch Vakmanschap

“Technisch Leider Baan draagt bij aan veiligheid en kwaliteit spoorbouw”

Van Banqueting Manager bij Van der Valk tot Technisch Leider Baan. De carrière van Frank Hefti, op dit moment werkzaam bij Hegerail, is opmerkelijk te noemen. En toch is het voor Hefti een logische keuze: “Ik heb altijd gevoel gehad voor techniek, dus dit past heel goed bij mij. Ik werk nu al jaren met veel plezier bij Hegerail, inmiddels als Technisch Leider Baan”. Hefti volgde de opleiding voor deze functie vanuit het programma Technisch Vakmanschap. “Ik denk dat het formaliseren van het vrijgeven van het spoor een positief effect heeft op de veiligheid en kwaliteit van het spoor”.

Opleiding tot Technisch Leider Baan bij Railcenter
Bij Railcenter legde Hefti eerder dit jaar met succes het examen voor Technisch Leider Baan af. “Ik zie zeker de toegevoegde waarde van het vrijgeven van het spoor door iemand die daarvoor officieel aangewezen is. Natuurlijk doen wij ons werk met eer en geweten. Maar door het formaliseren zorg je ervoor dat er een bepaalde kwaliteit gewaarborgd wordt.” Eerder volgde Hefti een meerdaagse opleiding tot Senior Hoofdmonteur. “Er zijn parallellen tussen beide opleidingen, en dat is ook logisch. Tijdens mijn mondeling examen voor Technisch Leider Baan bekeek ik samen met de examinator een wissel en kon ik aangeven wat er wel en niet deugde. Op dat gebied heb ik wel een bedenking. Ik ben er van overtuigd dat je vooral veel ervaring in de praktijk opdoet. Is dit terug te zien in een momentopname van dit examen?”

Vrijgeven van het spoor in de praktijk
De nieuwe werkwijze met het invullen van het ‘vrijgeven’-formulier is nog wat wennen, en dat is natuurlijk logisch in deze fase van het programma. “De ene keer geven we het spoor nog vrij op de oude en vertrouwde wijze, de andere keer door het ondertekenen van het formulier. Dat wisselt ook per opdrachtgever. Ik vermoed dat het formulier een standaard onderdeel gaat worden van de voor ons bekende werkmap. Dit lijkt me een logische manier van werken.”

Doe mee!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Vul hieronder je e-mailadres in.

Contactformulier

De informatie die je zocht niet gevonden op de website?
Stel dan hier je vraag en we reageren zo snel mogelijk.

Technisch Vakmanschap

In het programma Technisch Vakmanschap wordt nauw samengewerkt met aannemers in de spoorsector. Vertegenwoordigers van de grote vier – Dura Vermeer/Asset Rail, VolkerRail, Bam Infra Rail en Strukton Rail – hebben zitting in de stuurgroep. Technisch Vakmanschap is een initiatief van ProRail, Stichting railAlert en Railcenter.

 

Contactgegevens

Railcenter
Soesterweg 244
3812 BH Amersfoort

033 - 467 47 27
info@railcenter.nl