Menu openen Menu sluiten

Over TVMS

‘Komen tot aantoonbaar vakbekwaam personeel en de sector verbinden. Zodat elke spoormedewerker goed werk levert en daarmee de veiligheid op het spoor borgt’

ProRail, railAlert, Railcenter en de spooraannemers hebben uitgesproken dat het huidige beleid van ontwikkeling en borging van technische taken beter kan en moet. De sector werkt gezamenlijk aan een nieuwe, eigentijdse manier van vakmanschapsontwikkeling die beter aansluit op de dagelijkse praktijk. Van aandacht voor het detail naar samenhang, van solistisch optreden naar samenwerking, van afbakening naar verbreding en van leren naar blijvend ontwikkelen. Dit alles om de prestaties op het spoor verder te verbeteren.

Het roer om

Vakmanschap wordt gecreëerd door en met goede vakmensen. Daarom is het van belang om nieuwe en huidige medewerkers een effectief leerproces tot vakman aan te bieden. In een dergelijk leerproces doet de medewerker zo veel mogelijk kennis en vaardigheden op en brengt hij die zo snel mogelijk in praktijk. Goede praktijkbegeleiding is essentieel om het ontwikkelen van vakmanschap te versnellen. Op deze manier ontwikkelt de medewerker de juiste kennis en kunde om zijn taak uit te voeren. Kortom: het roer gaat om. De wens daartoe leeft binnen de hele spoorsector.

Gezamenlijke aanpak

De condities voor de implementatie van Technisch Vakmanschap zijn in 2016 uitgewerkt. In 2017 komt het vakmanschap zelf in beeld via het concreet inrichten van nieuwe opleidingen en het certificeren van Technisch Leiders.Onder verantwoordelijkheid van Railcenter werkt een stuurgroep aan de uitwerking van het Plan van Aanpak. Daarbij wordt nauw samengewerkt met aannemers in de spoorsector. Vertegenwoordigers van de grote vier – Dura Vermeer/Asset Rail, VolkerRail, Bam Infra Rail en Strukton Rail – hebben zitting in de stuurgroep. Gezamenlijk geven zij vorm aan de invulling van de continue competentieontwikkeling van vakmensen. Het programma Technisch Vakmanschap wordt geleid door Frans Blom.

Vakmanschapsontwikkeling nu en in de toekomst

tabel

Doe mee!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Vul hieronder je e-mailadres in.

Contactformulier

De informatie die je zocht niet gevonden op de website?
Stel dan hier je vraag en we reageren zo snel mogelijk.

Technisch Vakmanschap

In het programma Technisch Vakmanschap wordt nauw samengewerkt met aannemers in de spoorsector. Vertegenwoordigers van de grote vier – Dura Vermeer/Asset Rail, VolkerRail, Bam Infra Rail en Strukton Rail – hebben zitting in de stuurgroep. Technisch Vakmanschap is een initiatief van ProRail, Stichting railAlert en Railcenter.

 

Contactgegevens

Railcenter
Soesterweg 244
3812 BH Amersfoort

033 - 467 47 27
info@railcenter.nl