Menu openen Menu sluiten

Nieuws

Geplaatst op 26 nov 2018 door Technisch Vakmanschap

“Grote impact komst Technisch Vakmanschap op Inleenbedrijven en ZZP’ers”

Dat de komst van Technisch Vakmanschap impact heeft op de gehele railbranche, mag duidelijk zijn. Maar welke gevolgen heeft Technisch Vakmanschap voor Inleenbedrijven en ZZP’ers? Daarover spraken leden van het programmateam  Technisch Vakmanschap met een afvaardiging van deze bedrijven. Willem Ringenier: “Natuurlijk zorgt de komst van Technisch Vakmanschap voor een verhoging van de professionaliteit en veiligheid van het werk aan het spoor. Ook verminderen de faalkosten als wij als spoorsector vakmensen inzetten. Deze bijeenkomst wilden we vooral horen waar inleenbedrijven en ZZP’ers aan denken bij de komst van Technisch Vakmanschap. Vooral in praktische zin. Welke obstakels zien zij en waar kunnen we Technisch Vakmanschap zo verbeteren dat het voor iedereen een werkbare setting wordt. Een setting die juist van toegevoegde waarde is voor alle partijen”.

De deelnemers gaven aan het belang van Technisch Vakmanschap te zien. Maar ook beren op de weg. “We vinden het positief dat de komst van Technisch Vakmanschap de zogenaamde cowboys van het spoor haalt en de kwaliteit van het werk verhoogt”, aldus een deelnemer. “Tegelijkertijd zie ik nog wel veel uitdagingen. Voor wie geldt de opleiding? En wat worden de kosten? Kunnen we opgeleid worden in de luwe periodes? Kan er wat gedaan worden aan de continuïteit van de aannemers? Is het een idee om opleidingsdagen te combineren om zo efficiënter op te leiden? Wij zouden graag nog meer concreet uitgewerkt zien wat dit precies voor ons en onze organisatie gaat inhouden”. Afgesproken werd op een later moment, als planningen en inhoud van de opleidingen concreter zijn, weer een bijeenkomst te beleggen. Tussentijds worden de bedrijven op de hoogte gehouden middels bijvoorbeeld de Technisch Vakmanschap nieuwsbrief. Ringenier: “De inbreng van de bedrijven vinden we enorm waardevol. We gaan nu opnieuw naar de structuren zoals bedacht kijken en nemen deze praktische input mee”.

Doe mee!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. Vul hieronder je e-mailadres in.

Contactformulier

De informatie die je zocht niet gevonden op de website?
Stel dan hier je vraag en we reageren zo snel mogelijk.

Technisch Vakmanschap

In het programma Technisch Vakmanschap wordt nauw samengewerkt met aannemers in de spoorsector. Vertegenwoordigers van de grote vier – Dura Vermeer/Asset Rail, VolkerRail, Bam Infra Rail en Strukton Rail – hebben zitting in de stuurgroep. Technisch Vakmanschap is een initiatief van ProRail, Stichting railAlert en Railcenter.

 

Contactgegevens

Railcenter
Soesterweg 244
3812 BH Amersfoort

033 - 467 47 27
info@railcenter.nl